Cerovac optužen zbog otmice, potraga za dvojicom kikboksera

Hronika

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 29.01.2019. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Dragana Cerovca zbog krivičnog djela otmica.

 

Optužnica Cerovca tereti da je 14.05.2018. godine, u sastavu grupe, zajedno sa još dva lica koja se trenutno nalaze u bjekstvu, izvršio krivično djelo Otmica na štetu lica N.J. tako što su kritičnog dana u Bijeljini, u periodu od 14.00 do 22.00 časa, silom i prijetnjom, zadržali, a potom i odveli oštećenog u namjeri da od njega iznude novac i prinude ga da na svoju štetu sačini i potpiše i ovjeri ugovor o pozajmici sa licem F. M. na iznos od 16.000,00 KM.

 

Optužnicom je predloženo i da se Cerovcu produži pritvor iz razloga što se isti tereti za teško krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina, ali i zbog činjenice da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, odnosno da bi isti puštanjem na slobodu pobjegao i time postao nedostupan organima gonjenja i nadležnom sudu u Republici Srpskoj.

 

Cerovac je uhapšen u novembru prošle godine na granici BiH i Srbije po potjernici.

 

Policija i dalje traga za braćom Miljanom i Ljubanom Vidovićem koji se nalaze u bjekstvu i za kojima je raspisana međunarodna potjernica.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *