Nakon sudara s autoškolom instruktorki polomio nos

Hronika

Sarajevska policija uhapsila je juče 53-godišnjeg Sulejmana Č. iz Sarajeva zbog fizičkog napada i nanošenja teških povreda instruktorki vožnje Lejli D., a nakon što se sudario sa vozilom u kojem se nalazila sa kandidatkinjom za polaganje vozačkog ispita L. Š.

 

Pripadnicima Četvrte PU oko 15.45 sati prijavljeno je da se u ulici Nerkeza Smailagića na Alipašinom Polju dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali “renault scenic”, kojim je upravljao Sulejman Č. i “golf” autoškole, kojim je upravljala kandidatkinja vožnje L. Š., sa kojom je bila i njena instruktorka Lejla D.

 

Nakon sudara Sulejman Č. je fizički nasrnuo na instruktorku vožnje, kojoj je nanio povrede, potvrđeno je iz MUP-a KS.

 

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS i povrijeđenu prevezla u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, radi ukazivanja dalje ljekarske pomoći.

 

“Povrijeđenoj L. D. su ljekari konstatirali teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti sa dislokacijom). Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavili su policijski službenici PS Novi Grad Sarajevo. Istog dana u 18.10 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice S. Č., rođen 1966. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna ozljeda”, navedeno je u saopštenju MUP-a KS.

 

Nakon hapšenja, Sulejman Č. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

 

“Policijski službenici IV PU rade na dokumentovanju opisanog krivičnog djela”, naveli su iz policije.

 

(Faktor)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *