Maloljetnik izrešetao vršnjaka u Mostaru

Hronika

Skoro do ponoći sinoć je trajao uviđaj na nekadašnjem rudarskom kopu Vihovići u Mostaru, gdje je u 19.30 sati J. Dž.(17) hicima iz automatskog oružja izrešetao svog vršnjaka D. V.

 

J. DŽ. se nakon svirepog ubistva sam prijavio policiji.

 

Policija je nakon toga, zajedno s dežurnom kantonalnom tužiocom na licu mjesta pronašla automobil “hyundai”, u kojem se nalazilo tijelo ubijenog mladića, prenosi Avaz.

 

Tokom dana će, potvrđeno nam je, biti urađena obdukcija u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg te se čeka dolazak ljekara obducenta iz Sarajeva.

 

Automobil “hyundai” je prevezen u krug sjedišta MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje će sva neophodna vještačenja raditi pripadnici Sektora kriminalističke policije.

 

U policiji još provjeravaju je li J. Dž. s Vihovića do Policijske uprave Mostar došao pješice, kako je to i izjavio, a takođe poduzete su sve neophodne istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog ubistva, koje je šokiralo stanovnike grada na Neretvi.

 

Inače, na kopu Vihovići jutros nema nikakvih tragova koji bi ukazivali na to da se sinoć na tom mjestu dogodilo ubistvo čiji je motiv, navodno, novčani dug.

 

Avaz

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *