Učenik bez jasnog razloga teško povrijedio domara sjekirom

Hronika

Milenko Pančić (58), domar u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora, kada je u srijedu došao na posao pozdravio je maloljetnog N.P. (15) i ne sluteći da će ga samo nekoliko minuta kasnije on pokušati ubiti.

 

Maloljetni N.P. je u srijedu, oko 7 sati ujutru, oštricom sjekire udario u glavu Pančića. Učenik je zatim uhapšen, a Pančić je s teškim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

 

Direktor škole Željko Rudonjić rekao ja za Srpskainfo da su u ovoj školi i juče svi bili u šoku, te da još ne mogu vjerovati šta se desilo.

 

– Milenko je došao na posao, prošao kraj tog učenika i otišao u kotlovnicu da naloži vatru. Poslije nekoliko minuta učenik je došao kod njega, udario ga i izašao – ispričao je Rudonjić.

 

Nejasan razlog

 

Kaže da u trenutku napada nije bio u školi, a da je krvavog Pančića zatekao ispred škole.

 

– Stavili smo ga u kolegin auto i odmah odvezli u Dom zdravlja Prnjavor, a potom je prebačen u UKC RS. Niko ne zna zašto je učenik napao Milenka, nije imao nikakav razlog za to – rekao je Rudonjić.

 

Pojasnio je da je N.P. učenik devetog razreda i da do sada nije pravio veće probleme.

 

– Nije se razlikovao od druge djece po nestašlucima. Ništa nije slutilo da bi ovako nešto mogao učiniti – istakao je Rudonjić.

 

Dodao je da se čuo s Pančićem i da nije životno ugrožen, te da je sve vrijeme bio pri svijesti.

 

Ubilačke namjere

 

Izvor blizak istrazi ispričao je da je maloljetnik u srijedu ujutru ušao u prostorije gdje se loži vatra i zatim udario Pančića sjekirom u glavu, potom bacio sjekiru i izašao.

 

– Ono što je začudilo inspektore su izjave maloljetnika prilikom saslušanja. Iz svega se može zaključiti da oni nije imao ništa konkretno protiv Pančića i da ga je napao zato što je prvo njega vidio. Da je naišao neko drugi ko zna šta bi bilo. Jednostavno, prilikom ispitivanja pokazivao je ubilačke namjere – rekao je naš izvor.

 

On je dodao da je učenik prebačen u Kliniku za psihijatriju u Banjaluci, gdje će ljekari pokušati da mu pomognu.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Pančić je navodno ljekarima u Domu zdravlja Prnjavor rekao da ne zna šta je bilo tom učeniku da ga udari sjekirom, jer je dobro dijete.

 

Mještani Kulaša sa kojima smo juče razgovarali kažu da poznaju N.P. i da su svi još u šoku zbog svega što se desilo.

 

– Poznajem tog dječaka; roditelji su mu razvedeni i mislim da živi s majkom. On jeste bio malo nemiran dječak, ali nikad mi nije izgledao kao neko ko je spreman nekog ubiti – istakao je ovaj sagovornik.

 

Obaviješten tužilac

 

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da je maloljetnik ispitan u skladu sa odredbama zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, te da ga sumnjiče za krivično djelo pokušaj ubistva.

 

– Obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, prema čijim instrukcijama se preduzimaju dalje mjere – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *