Kasipović: Službenica Vesna Iličić udaljena iz Ministarstva pravde

Hronika

Ministar pravde Republike Srpske donio je prije nekoliko trenutaka rješenje o udaljenju Vesne Iličić iz ovog ministarstva, saznaje Srpskainfo.

 

Udaljenje će trajati do okončanja istrage koju provodi Tužilaštvo Unsko- sanskog kantona u predmetu “Pečat”, a protiv osumnjičenih za falsifikovanje diploma.

 

Iličićeva je juče saslušana, a nakon saslušanja puštena je na slobodu.

 

Podsjetimo, inspektori SIPA su u akciji kodnog naziva “Pečat” u Banjaluci otkrili “štampariju” falsifikovanih javnih isprava.

 

– Tokom pretresa u akciji “Pečat” na području Banjaluke otkrivena je lokacija na kojoj su izrađivani falsifikati javnih isprava. Detaljnije informacije o svemu biće poznate nakon okončanja istrage – izjavio je izvor Srpskainfo iz istrage.

 

Srpskainfo saznaje da je u okciru istrage saslušana i službenica Vlade Republike Srpske V.I. zaposlena u Ministarstvu pravde Republike Srpske. Nakon davanja izjave službenica Vlade RS puštena je, a prema posljednjim informacijama jutros je normalno došla na posao.

 

Tužilac Unsko-sanskog kantona će nakon saslušanja osumnjičenih odlučiti o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom, potvrdila je za Srpskainfo Irena Marjanović, portparol Tužilaštva USK.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *