Nije zaprimljena prijava u vezi sa prijetnjama Stanivukoviću

Hronika

Policijska uprava Banjaluka nije zaprimila nikakvu prijavu u vezi sa navodnim prijetnjama upućenim telefonskim putem poslaniku PDP Drašku Stanivukoviću, rekla je portparol PU Marija Markanović.

 

– Policijska uprava Banjaluka nije zaprimila nikakvu prijavu u vezi sa tim, a s obzirom da je riječ o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti koje je definisano članom 150 Krivičnog zakonika Republike Srpske, ono se goni na prijedlog oštećenog – pojasnila je Markanovićeva.

 

Stanivuković je izjavio da je juče primio tri telefonska poziv sa skrivenog broja u kojima mu je jednom prijećeno. On je istakao za Srpskainfo da ove prijetnje nije ni prijavljivao policiji.

 

– Muški glas mi je rekao „premlatićemo se, kad ćeš se smiriti“, i spominjao nekog Ristu, toliko sam uspio da čujem. Druga dva puta je samo ćutao – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

 

On je podsjetio da je u decembru u toku skupštinskog zasjedanja imao 78 propuštenih poziva isto sa skrivenog broja.

 

Govoreći o jučerašnjem incidentu u kojem je nepoznato lice u noći između ponedjeljka i utorka u Banjaluci oštetilo prednju šajbu i isjeklo prednje gume na automobilu “golf 7” čiji je vlasnik Goran Stanivuković, brat poslanika Stanivukovića, Markanovićeva je rekla da su policijski službenici postupili po zaprimljenoj prijavi da je oštećeno vozilo koje je vlasništvo lica čiji su inicijali G.S, te izvršili uviđaj.

 

– U vezi sa tim, policija predizima sve potrebne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a o svemu je upoznat i dežurni okružni javni javni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka – navela je Markanovićeva.

 

Svjetlana Stanivuković je juče u 9 časova prijavila da je u toku noći u Ulici Bože Nikolića u Banjaluci nepoznati izvršilac oštetio vozilo koje je u vlasništvu njenog sina Gorana Stanivukovića.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *