U Tuzli uhapšeno sedam osoba

Hronika

Službenici Policijske stanice Zapad Policijske uprave Tuzla i Jedinice za posebne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova TK uhapsili su sedam osoba koje se dovode u vezu s pucnjavom na saobraćajnu patrolu u Tuzli.

 

Naime, u četvrtak u ponoć službenici PS Zapad u Rudarskoj ulici, nakon uočenog prekršaja, pokušali su zaustaviti automobil “škoda oktavija”, vlasništvo E.B. iz Tuzle, ali vozač navedenog vozila oglušio se na znak službenika policije i nastavio svoje kretanje u smjeru raskrsnice u naselju Irac.

 

– Dolaskom na raskrsnicu Irac sa suvozačevog mjesta iz automobila je kroz otvoren prozor ispaljeno nekoliko hitaca ka policijskoj patroli. Nakon toga automobil se munjevitom brzinom zaputio ka naselju Bukinje – navode u MUP-u TK.

 

Službenici PS Zapad pozvali su pojačanje, a na teren su odmah došli pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a TK. Tokom potjere za navedenim vozilom u više navrata pucano je kroz prozor. Vozilo je skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska, gdje se zaustavilo i iz njega su izašla četvorica muškaraca, dok je jedan od njih odbacio pištolj.

 

– U tom trenutku vozač u “škodi” kreće u pravcu službenog vozila MUP-a TK. U namjeri da izbjegnu direktan kontakt s vozilom koje im se približavalo, službenici policije su vožnjom unazad pokušali da izbjegnu kontakt, kojom prilikom su sletjeli s kolovoza u kanal, a vozilo “škoda” se udaljilo s mjesta događaja – navode u MUP-u TK.

 

U travi gdje je vozilo bilo parkirano pronađen je odbačeni pištolj. Utvrđeno da se radi o gasnom pištolju. Odmah zatim pronađene su četiri nepoznate osobe koje su stavljene pod kontrolu, a radi se o S. M. (36) iz Tuzle, dva 16-godišnjaka i jedan 17-godišnjak.

 

– U mjestu Plane pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a TK zaustavili su automobil „škoda“, kojim je upravljao A. D. (19) iz Tuzle. Takođe je zaustavljen je i automobil “BMW”, kojim je upravljao Z. K. (16), a na mjestu suvozača se nalazio B. B. (17), obojica iz Tuzle. Osobe su stavljene pod kontrolu jer se sumnja da je jedan od navedenih u vrijeme incidenta bio u “škodi”. Prilikom slijetanja službenog vozila, dvojica službenika policije zadobila su lakše tjelesne povrede, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta – navode u MUP-u TK.

 

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva TK, dok potrebne mjere i radnje na dokumentiranju navedenog događaja poduzimaju službenici OKP PU Tuzla.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *