Preminuo Slobodan Popović

Hronika

Slobodan Popović, banjalučki privrednik i političar, bivši narodni poslanik i jedan od osnivača Socijaldemokratske partije BiH u Banjaluci i Republici Srpskoj, preminuo je od povreda koje je nedavno zadobio prilikom pada u haustoru svoje zgrade.

 

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

 

Na prvim višestranačkim izborima 1990. godine, Popović je izabran za odbornika u Skupštini opštine Banjaluka, kao kandidat Socijal-liberalne stranke.

 

Do rata je bio direktor “Gas betona”, a smijenjen je 1992. godine jer nije želio da daje otkaze radnicima nesrpske nacionalnosti.

 

Nakon rata, Popović je bio predstavnik sarajevskog “Kiseljaka” i hrvatskog “Agrokora” u Banjaluci.

 

Bio je predsjednik Gradskog i Regionalnog odbora SDP BiH u Banjaluci i dugo godina potpredsjednik te stranke. U tri mandata je bio poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS. SDP je napustio 2014. godine zbog neslaganja sa stranačkim rukovodstvom i pristupio PDP-u.

 

– Narod već 20 godina griješi kada bira one koji im stalno prodaju matricu u kojoj je najvažnije da smo Srbi pravoslavci, Hrvati katolici i Bošnjaci muslimani. I tu se sve završava. Onda sebi plemenske poglavice ograde teritorije, imaju ovčice, oko torova laju njihove džukele da slučajno koja ovčica ne bi preskočila ogradu i otišla u drugi tor pa, ne daj Bože, da joj se nešto desi. I tako će biti sve dok birači ne shvate da oni moraju biti ti koji će srušiti torove na izborima, rekao je tada Popović.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *