Prevarili stotine građana preko društvenih mreža, uzeli najmanje 83.000 KM

Hronika

Siniša Pejić i Benjamin Šabić iz Modriče uhapšeni su zbog sumnje da su preko društvenih mreža prevarili na stotine građana u Republici Srpskoj i time pričinili štetu od najmanje 83.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

 

Njih su uhapsili službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet MUP RS u saradnji sa pripadnicima PU Doboj, a sumnjiče se za kompjutersku prevaru.

 

– Po naredbi Osnovnog suda u Modriči obavljeni su pretresi lokacija koje oni koriste i tom prilikom oduzeto je 12 mobilnih telefona, veći broj nosača sim kartica operatora Mtel, Halo i Mts i drugi predmeti – rekli su u MUP Srpske.

 

Pejić i Šabić se sumnjiče da su građane varali od marta 2016., pa sve do hapšenja.

 

– Oni su osumnjičeni da su koristili 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na Fejsbuku. Zatim su slali SMS poruke i poruke potem mesindžera građanima, lažno se predstavljajući kao poznata lica oštećenim. Zatim su od njih tražili uplatu dopuna na SIM kartice u iznosi od 2 do 50 maraka. Osumnjičeni su uplaćene iznose koristili kako bi izvršili uplate za online klađenje na sportskoj kladionici – istakli su u policiji.

 

MUP RS poziva građane koji su imali slične situacije, da ta djela prijave u najbližu policijsku stanicu.

 

– Uzimajući u obzir da se pretpostavlja da u ovoj istrazi postoji još veći broj oštećenih, značajno je da se i drugi prevareni građani obrate policiji – rekli su u MUP Srpske.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *