Policija istražuje nesreću u Kotor Varošu, mještani sumnjaju u zataškavanje

Hronika

Dvije osobe povrijeđene su u veoma neobičnoj nesreći koja se desila u srijedu u centru Kotor Varoša, kada je pješake udario automobil auto-škole „Signal“, koji je vozila kandidatkinja za polaganje vozačkog ispita, saznaje Srpskainfo.

 

Mještani Kotor Varoša su nam ispričali da nije samo nesreća bila neobična, nego i sve što se dešavalo poslije nje. Po gradu se prepričava da je neko pokušao zataškati nesreću, jer nije bilo uviđaja, niti je neko po službenoj dužnosti prijavio da se desila nesreća.

 

I u policiji su potvrdili da im je nesreća prijavljena tek drugi dan.

 

Zanimljivo je da se po pomenutom gradu priča da je instruktor i vlasnik auto-škole Radovan Cvijić spavao u vrijeme nesreće. Međutim, on to demantuje.

 

U ovoj nesreći povrijeđeni su Čedo Tepić i Ljubo Stolić.

 

Trenutak udara

 

Tepić je za Srpskainfo ispričao da su on i Ljubo prelazili ulicu oko 14.30, a da su na udaljenosti od oko 30-40 metara vidjeli vozilo auto-škole, ali da su već bili skoro prešli put.

 

– Bili smo na parkingu i taman u trenutku kada smo krenuli da se popnemo na trotoar, osjetio sam kako me udara automobil i izbija mi noge. Odletio sam na haubu, glavom udario u šoferšajbu i razbio je od udarca. Vozilo je tada naglo ukočilo i ja sam odletio na Ljubu, kojeg je takođe udario auto – opisao je Tepić.

 

On ističe da mu nije jasno kako se desila nesreća i kako ta djevojka što je vozila automobil nije ukočila.

 

– Ona se vjerovatno prepala i stisnula gas umjesto kočnice, a zatim smotala volan udesno i „pokupila nas dvojicu“. Nije mi ni jasno šta je u tom trenutku u automobilu radio Cvijić, jer je imao duple komande – pojasnio je Tepić.

 

Svjedoci

 

Dodaje da je on zadobio teške povrede, da je zatim otišao u Dom zdravlja Kotor Varoš, a da su ga potom prebacili u Univerzitetski klinički centar RS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

 

– Zadobio sam teške povrede; od udarca u glavu nekoliko trenutaka sam bio i bez svijesti. U bolnici su mi slikali povrede – kaže Tepić.
Pojašnjava da ni njemu nije jasno kako policija nije znala za tu nesreću, jer se desila centru gradu, pred velikim brojem svjedoka.

 

– Pošto smo čuli da policija ništa nije preduzela, Ljubo je juče došao po mene i sa ovako teškim bolovima otišli smo u policiju u želji da prijavimo šta se desilo – istakao je Tepić za Srpskainfo.

 

Mještani prepričavaju da su svi znali za tu nesreću i da su svi u gradu pričali o tome, ali to policiji nije bilo dovoljno da izađu na lice mjesta i obavi uviđaj.

 

Upisivao čas

 

Naš sagovornik dodaje da Cvijićev blizak član porodice radi u policiji, pa da je moguće da zbog toga policija „nije znala“ za nesreću.

 

– Čuo sam da je nekoliko ljudi pričalo da su vidjeli da je Cvijić u trenutku nesreće spavao u automobilu. Cvijić je dobar instruktor i dugo vremena se bavi sa tim poslom, ali se često može vidjeti kako „kunja“ na suvozačevom mjestu – rekao je izvor iz istrage.

 

Smatra da ta priča ima smisla, jer da je Cvijić vidio pješake na ulici, on bi zakočio, pošto ima duple komande. Ističe da na mjestu nesreće postoje bezbjednosne kamere, pa će sa na njima vidjeti kako se tačno desila nesreća.

 

Cvijić za Srpskainfo kaže da nije tačno da je spavao u trenutku nesreće, već da je upisivao čas u knjigu.

 

– Ja mogu spavati kad hoću, ali nisam to radio u autu. Ovo je sitna nesreća, koja se desila kod pješačkog prelaza – rekao je Cvijić.

 

Nesreća prijavljena u četvrtak

 

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su na naš upit da je Policijskoj stanici Kotor Varoš juče prijavljeno da su dvije osobe zadobile povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu u Ulici Cara Dušana u Kotor Varošu.

 

– Policijski službenici preduzimaju potrebne radnje sa ciljem provjere navoda prijave i utvrđivanje činjeničnog stanja, o čemu će obavijestiti nadležne organe – rekli su u policiji.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *