Dobojska policija: Nije bilo ugrožavanja bezbjednosti u Tesliću

Hronika

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da je proces glasanja na 47 lokacija u Tesliću protekao bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih bezbjednosno interesantnih događaja, koji bi ugrozili izborni proces.

 

Policiji je u 16.35 prijavljeno da je u mjestu Donji Buletić zabilježen jedini incident prilikom čega je glasanje prekinuto, jer je navodno jedna osobu u glasačku kutiju ubacila dva listića. Glasanje je nastavljeno u 17.10.

 

-Od strane predsjednika glasačkih mjesta i posmatrača prijavljeno je da je na pet glasačkih mjesta došlo do ometanja glasanja. U svim slučajevima je intervenisala policija – rekli su PU Doboj.

 

Dodali su da se predsjednica Izborne komisije za opoziv načelnika obratila sinoć policiji sa zahtjevom za asistenciju, odnosno da udalje okupljene osobe od zgrade Opštinske izborne komisije.

 

-Ispred objekta gdje se obavljalo prebrojavanje glasova, sinoć oko 22 časa, došlo je do okupljanja oko 150-200 građana, kojom prilikom nije dolazilo do narušavanja javnog reda i mira, niti činjenja krivičnih djela – pojasnili su u policiji.

 

Istakli su da preduzimaju sve mjere i kako bi bezbjednosna situacija i u naredonom periodu ostala povoljna, te pozivaju i apeluju na sve građane opštine Teslića na mirno i dostojanstveno ponašanje, kako ne bi dolazilo do ugrožavanje bezbjednosti.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *