Banjaluka: Dodao gas i udario policajca

Hronika

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su muškarca D.G. iz Prijedora, nakon što je odbio naređenje policajca da zaustavi vozilo kojim je upravljao, te je nakon približavanja policajcu naglo dodao gas i udario ga vozilom.

 

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je D.G, koji je osumnjičen da je spriječio službeno lice u vršenju službene radnje, uhapšen oko 2.45 časova, a krivično djelo izvršio je oko 2.20.

 

“Tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka u Ulici Save Kovačevića policijski službenici uočili su i pokušali zaustaviti vozilo marke `škoda`, međutim vozač je odbio da se zaustavi na zakonito izdato naređenje, te je nakon približavanja policajcu naglo dodao gas, udario ga vozilom, nastavio da bježi, ali je nedugo zatim zaustavljen u Ulici dr Mladena Stojanovića”, navodi se u saopštenju.

 

Policajcu je ukazana medicinska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka, a od osumnjičenog, kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, oduzeto je vozilo.

 

O svemu je upoznat dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela i da se u redovnoj proceduri protiv njega dostavi izvještaj.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *