Samardžiji određen jednomjesečni pritvor

Hronika

Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva, koji je osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića, na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva određen je jednomjesečni pritvor.

 

Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva, koji je osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića iz Banjaluke, na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva određen je jednomjesečni pritvor, potvrdila je Srni portparol ovog tužilaštva Dragica Tojagić.

 

“Istraga protiv osumnjičenog se nastavlja, a po njenom završetku tužilac će donijeti tužilačku odluku”, rekla je Tojagićeva.

 

Ona je navela da je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze ili da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače krivičnog djela.

 

Samardžiju su u četvrtak na području Istočnog Sarajeva uhapsili pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminal, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

 

On je potom predat Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci, gdje je ispitan, a nakon toga Okružnom sudu.

 

Osumnjičeni Samardžija već je poznat policiji. Tereti se za tri krivična djela, odnosno da je pucao na dvije osobe, a potom prijetio policajcu, zbog čega je tada i uhapšen.

 

Privođen je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, u oktobru prošle godine.

 

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvom, osim Samardžije, uhapšene su još tri osobe.

 

Damir Ostojić (49) ubijen je 5. septembra prošle godine u Banjaluci.

 

Ostojić je Banjalučanima bio poznat kao vlasnik kafića, a policiji po teškim krađama i pokušaju ubistva, za koji je osuđen.

 

Mediji su tada izvještavali da policija traga za nepoznatim licem, koji se na mjesto događaja dovezao ukradenim autom. Automobil je kasnije pronađen zapaljen na drugoj lokaciji, a na mjestu ubistva Ostojića u Kozarskoj ulici u Banjaluci pronađeno je najmanje 15 čaura.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *