Banjalučanin prodavao tuđe kobile, udavao maloljetnu ćerku, pljačkao kuće i firme

Hronika

Policija je uhapsila poznatog lopova Ajrudina Vladovića (45) iz Banjaluke kod koga je pronađen ruksak pun alata za obijanje.

 

Vladović, koji je proteklih godina u više navrata osuđivan zbog različitih krivičnih djela, primjećen je u utorak uveče oko 20 sati u banjalučkom naselju Obilićevo.

 

– U pitanju je poznati lopov. Kada je ugledao policiju, odbacio je ruksak, ali je ubrzo uhapšen – izjavio je izvor Srpskainfo iz policije.

 

Uhapšeni Ajrudin Vladović proteklih godina hapšen je i osuđivan zbog pljački, utaja, ali i krivičnog djela “vanbračna zajednica s maloljetnom osobom”, kada je sa svojom suprugom dogovorio da njegova maloljetna kćerka (13) stupi u vanbračnu zajednicu.

 

Vladović bi nakon hapšenja uglavnom priznao krivična djela koja je počinio, nakon čega je osuđivan na novčane ili uslovne kazne.

 

Policijska uprava Banjaluka saopštila je juče da su policajci nakon pregleda ruksaka, koji je bacio Vladović, pronašli alat za obijanje, pa su s pravom pomislili da je osumnjičeni ili obavio ili krenuo u novi pljačkaški pohod.

 

U ruksaku su pronađene rukavice, baterijska lampa, klješta, čekići, odvijač i drugi predmeti pogodni za obijanje.

 

Nakon hapšenja osumnjičenog rasvijetljeno je krivično djelo izvršeno u februaru ove godine u firmi “SIP Razvoj” kod banjalučkog Incela, gdje je Vladović pričinio veću materijalnu štetu.

 

– Policijski službenici su utvrdili da se uhapšeni sumnjiči da je izvršio krivično djelo “teška krađa” 26. februara 2019. Osumnjičeni se tereti da je upotrebom podesnog alata djelovao na ulazna vrata firme u ulici Veljka Mlađenovića, odakle je ukrao alat pričinivši materijalnu štetu u iznosi u iznosi od oko 5.000 KM – saopšteno je juče iz Policijske uprave Banjaluka.

 

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo teška krađa.

 

Policijski službenici nastavljaju istragu kako bi utvrdili da li se Vladović može dovesti u vezu sa drugim krivičnim djelima izvršenim na području Banjaluke.

 

Dosije “Vladović”

 

Prema podacima iz dosijea, Vladović je u martu 2016. sa saučesnikom opljačao S.Ć, kojoj su ukrali bakarne elektrokablove različitih profila ukupne težine od oko 30 kilograma.

 

Vladović je priznao pljačku, te je osuđen na novčanu kaznu od 1.500 maraka.

 

U novembru 2007. godine Vladović je, prema navodima iz presude, prodao kobilu, vlasništvo Đ.G. iz Banjaluke, za iznos od 250 KM, a koju mu je oštećeni povjerio na čuvanje i korištenje.

 

Krivično djelo je okvalifikovano kao utaja, a Vladoviću je izrečena uslovna presuda od 1.000 maraka.

 

U februaru 2014. Vladović je opljačkao porodičnu kuću N.A. Nakon uviđaja utvrđeno je da je iz kuće ukradena veš mašina, te više stotina komada različitih vrsta osigurača, kablova i drugih predmeta.

 

Zbog ovoga krivičnog djela Vladoviću je izrečena uslovna kazna od 6 mjeseci zatvora.

 

Vladović je u aprilu 2017, zajedno sa suprugom B.V, osuđen na uslovnu kaznu od 60 dana zatvora, jer je dogovorio da njegova kćerka (13) stupi u vanbračnu zajednicu sa takođe maloljetnim dječakom.

 

Ovaj brak je prekinut u novembru 2012. nakon intervencije radnika Centra za socijalni rad u Banjaluci.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

1 thought on “Banjalučanin prodavao tuđe kobile, udavao maloljetnu ćerku, pljačkao kuće i firme

  1. Tuga živa.
    Kada Cigić ukrade 30kg bakra dobije 1500KM kazne. Kad ukrade nešto alata , onda se to procjeni na 1500KM.
    Svašta se na ovaj izvještaj da dovezati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *