Banjalučanin prijetio da će se spaliti zbog deložacije

Hronika

Nedeljko Petković prijetio je danas u centru Banjaluke da će se spaliti, izvršiteljima koji su došli da iz stana u Jevrejskoj ulici deložiraju njega i njegovu majku Borku koja tu stanuje već dvadeset godina.

 

Hitna pomoć, vatrogasci, policija, sudska policija, obezbjeđivali su zgradu za vrijeme 15. pokušaja deložacije porodice Petković. Borki je zbog sve situacije i pozlilo.

 

Nedeljko je za Srpskainfo potvrdio da je nakon pregovora deložacija odgođena za mjesec dana.

 

Kaže da su za sada mirni, ali da će opet morati isto preživaljavati ukoliko ne prođe njihov zahtjev za obnovu postupka.

 

– Desilo mi se ranije da mi je jedan sudski policajac rekao da li ja razmišljam o tome da me oni mogu sačekati i kada prođe deložacija, kada izađem na kapiju – govori Nedeljko.

 

Borka Petković na ovoj adresi stanuje od 1998. godine, od kad joj je očuh umro, nakon čega se ona tu uselila sa majkom. Ona tvrdi da je 2011. godine na sudu dokazano da ima stanarsko pravo, ali već sljedeće godine je sve pobijeno.

 

– Htjeli su da nas izbace jer neko je, sigurna sam, “bacio oko” na stan, a moguće da je neko dao velike pare, jer ovo je ipak centar. Drago mi je što smo sada ovo izbjegli, ali i dalje se bojim, jer nije ovo gotovo – rekla je Borka, prije dvije godine. Osim sina sa kojim živi, ispričala je i da ima četvoro djece u inostranstvu iz prvog braka.

 

Borka tvrdi da je tokom proteklog rata u BiH bila u logoru, međutim iz Udružnja žena žrtva rata ranije su poručili kako je sve izmislila da bi dobila stan koji joj ne pripada.

 

– Borka Petković je bila član našeg udruženja, ali ispostavilo se da je sve slagala i da tu postoji lični interes za stan koji uopšte nije njen, nema pravo na njega. Sve je sudske procese izgubila, izgubila je čak i proces u Strazburu. Taj stan nije mogla da naslijedi ni njena majka, jer je čovjek koji je nju oženio, dobio stan od grada i nije nikakvim testamentom niti drugim dokumentom stan ostavio njoj, tako da stan pripada Gradu Banjaluka – izjavila je ranije za EuroBlic Božica Živković Rajilić, predsjednica Udruženja.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *