Nastavljeno suđenje Jovičiću zbog nesavjesnog rada

Hronika

Željko Pejić, bivši načelnik Uprave za materijalno-finansijske i imovinske poslove MUP-a RS, rekao je na današnjem nastavku suđenja u Osnovnom sudu Banjaluka nekadašnjem ministru policije RS Radislavu Jovičiću da je postupak nabavke opreme koju je od firme “Optel” naručio MUP imao nedostatke i propuste.

 

Pejić, koji je danas saslušan kao svjedok tužilaštva, rekao je da su za njih krivi članovi komisije i rukovodioci Uprave, koju je on naknadno preuzeo.

 

Podsjećamo, Jovičića i Aleša Majkića, bivšeg direktora “Optela”, terete da su MUP RS oštetili za 260.000 KM prilikom nabavke opreme za UKT sistem radio-veza za ovu bezbjednosnu agenciju.

 

Pejić je dodao da je postupak nabavke bio u toku kada je došao na čelo Uprave, te da je tada stigao zahtjev da se odgodi rok za isplatu jer nisu dobili dozvolu od firme iz Njemačke. Dodao je da je još nekoliko puta bilo zahtjeva za produženje koji su odbijeni, te da je nakon toga započet postupak raskida ugovora i pokretanje tužbe. Po njemu, bilo je izvjesno da ova firma neće isporučiti robu.

 

“Dogovoreno je da ta firma vrati novac u četiri rate”, rekao je Pejić i dodao da je kada je smijenjen sa funkcije to nije bilo urađeno. Odgovarajući na Jovičićevo pitanje šta su pričali na prvom sastanku, Pejić je rekao da je na mjesto načelnika došao putem konkursa, te da mu je Jovičićić rekao da sredi stanje u Upravi jer je ranije bilo dosta kriminala i korupcije.

 

“Rekli ste i da nikom ne vjerujete”, rekao je Pejić Jovičiću.

 

Drugi svjedok Mirjana Todorović, radnik MUP-a RS, rekla je da je od Ranke Kovačević, tadašnje načelnice, dobila nalog za avansno plaćanje od 260.000 KM firmi “Optel”, što je i uradila. Prema njenim riječima, poslije je sklopljen ugovor s “Optelom” da vrati novac jer robu nisu isporučili, te da su kasnije isplatili ratu od 14.000 KM, a potom još jednom oko 2.000 KM.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *