Banjaluka: Diler osuđen na tri godine robije

Hronika

Goran Damjanić (54) zvani Zola, u Okružnom sudu Banjaluka osuđen je na tri godine i sedam mjeseci zatvora jer je prodavao marihuanu, a drogom je plaćao i usluge čišćenja stana.

 

Presuda je izrečena nakon što je Damjanić sklopio sporazum o priznanju krivice za banjalučkim tužilaštvom. Damjanić je na osnovu tog sporazuma osuđen zbog šverca narkoticima i zbog omogućavanja drugima da uživaju drogu u njegovom stanu.

 

U izrečenu kaznu sud mu je uračunao 30 dana koje je proveo u pritvoru nakon hapšenja.

 

Damjanić je, kako se navodi u presudi, od početka 2018. do 28 septembra te godine više od 100 puta prodao marihuanu većem broju osoba, a među njima su bili maloljetnici i djeca.

 

Drogu je prodavao na području Banjaluke po cijenam od pet do 50 maraka zavisno od količine. Narkotike je prodavao uglavnom u svom stanu te je drugima osobama davao da uživaju marihuanu.

 

U presudi se navodi da je pet do šest puta marihuanom platio H. Dž. za uslugu čišćenja stana. Osim toga, oko 50 puta prodao je marihuanu sedamnaestogodišnjaku za cijene od 10 do 20 maraka, a njegovom vršnjaku šest puta je prodao pomenutu drogu po cijeni od 10 maraka. Narkotike je prodavao i godinu dana mlađem maloljetniku.

 

Damjanić je uhapšen u policijskoj akciji “Lava” 28. septembra prošle godine kada je kod njega pronađeno 827 grama marihuane.

 

Nakon hapšenja mu je pozlilo pa je umjesto u pritvoru završio u bolesničkoj postelji.

 

Njemu je bilo jako loše kada je trebalo da bude sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka zbog čega ga je policija prevezla u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

 

Nakon ispitivnja on je mjesec proveo u bolnici gdje mu je ugrađen i stent zbog srčanih problema i infarkta koji je doživio.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *