Nožem napao policajca u Banjaluci

Hronika

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su muškarca čiji su inicijali N.J. iz Srebrenice koji je tokom legitimisanja u Banjaluci nožem nasrnuo na policijskog službenika.

 

U saopštenju Policijske uprave Banjaluka navodi se da su policijski službenici, tokom obavljanja redovih poslova, na Bulevaru Živojina Mišića pokušali da legitimišu ovog muškarca koji je rekao da nema dokumenta.

 

“Ovo lice je zatim izvadilo nož i krenulo prema policijskom službeniku koji ga je blagovremenom reakcijom onemogućio da mu nanese povrede i uhapsio ga”, navodi se u saopštenju.

 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banjaluka koji je naredio da u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, bude dostavljen izvještaj protiv N.J. za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

 

Na području Policijske uprave Banjaluka za tri mjeseca ove godine evidentiran je 61 napad i sprečavanje službenih lica u vršenju dužnosti.

 

“To svjedoči o težini policijske profesije i o tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja zadataka iz svoje nadležnosti s ciljem zaštite građana i njihove imovine”, navode iz Policijske uprave Banjaluka.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *