U pretresima oko Tuzle pronađeno oružje, municija i droga

Hronika

Protiv 11 osoba biće podnesen izvještaj Tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i municije, ugrožavanja bezbjednosti, razbojništva, protivzakonitog ribolova i neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

 

U pretresima na sedam lokacija na području Banovića, Živinica, Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Kalesije pronađena je puška, dva gasna pištolja, dvije ručne bombe, 200 komada municije sa okvirima automatske puške, protivpješadijska mina, dva čamca sa motorom i sedam ribarskih mreža, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 

Pronađeno je i 16 manjih i jedno veće pakovanje kanabisa, šest manjih pakovanja spida, dvije drobilice, dva mobilna telefona i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja.
Pretresi su izvršeni po nalogu opštinskih sudova iz Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije, Banovića i Živinica.

 

Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen protiv R.D. (31) i A.O. (25) iz Gračanice, A.B. (28) iz Kalesije, Ć.M. (63) iz Živinica, Š.S. (47) i M.Ć. (65) iz Lukavca, A.M. (34) i R.H. (26) iz Tuzle, M.M. (26) iz Lukavca, A.H. (27) iz Gradačca i A.G. (33) iz Banovića.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *