Radniku amputirana desna, ljekari se bore da sačuvaju lijevu ruku

Hronika

U pogonu Valjaonice, Sitna pruga, kompanije “ArcelorMittal” Zenica juče je došlo do nesreće na radu u kojoj je teško povrijeđen 38-godišnji radnik Rasim R. iz Zenice.

 

Kako piše portal “Avaz.ba”, nesretni radnik izgubio je desnu ruku.

 

Ovu informaciju potvrdio je pomenutom portalu i Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata radnika “ArcelorMittala”, na današnjem okupljanju ispred direkcije preduzeća.

 

“Imamo informaciju, nažalost, da je našem kolegi odsjeklo desnu ruku. Pokušavaju mu sačuvati lijevu. Jedan život je vredniji od kompletne ove kompanije”, poručio je Kapetanović.

 

Podsjetimo, povrijeđeni radnik nakon nesreće odmah je, vozilom Hitne pomoći, prevezen na Odjeljenje urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja pomoći.

 

“Nakon ukazane pomoći i opservacije, dežurni ljekar konstatirao je teže tjelesne povrede”, kažu iz MUP-a ZDK.

 

Alena Kahrimanović, portparol “ArcelorMittala”, ističe da je radnik, nakon ukazane pomći u zeničkoj bolnici, prevezen na CUM Koševo.

 

“Uposlenik je iz Kantonalne bolnice Zenica transportiran u Sarajevo, na CUM Koševo. Riječ je o povredi obje ruke i prema našim saznanjima, uposlenik je van životne opasnosti”, kaže Kahrimanović, dodajući da će kompanija pružiti svu potrebnu pomoć uposleniku i njegovoj porodici.

 

Još nije poznato šta je dovelo do ove nesreće.

 

(Avaz.ba)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *