Ispovjest preživjelog u bombaškom napadu: Nikakve svađe sa zetom nije bilo

Hronika

Nakon što je preživeo eksploziju kašikare koju mu je u automobil ubacio pokojni zet, Dragoslav Grbić otkriva u ispovesti za „EuroBlic“ da tragediji nije prethodila nikakva svađa.

– Uopšte se nismo svađali sa njim. Došli smo tu noć u goste kod Gajića, a zatim normalno krenuli kući. Seo sam u auto, upalio ga i krenuo, a Slobodan je odjednom prišao autu i kroz zadnja vrata ubacio bombu- ispričao je u ispovesti za „EuroBlic“ Grbić.

Dodaje kako se sve odigralo u par sekundi, nakon čega je usledila zaglušujuća detonacija. Dragoslav je nekim čudom prošao bez povreda, ali je njegova supruga koja je bila na mestu suvozača, zadobila višestruke povrede od gelera u predelu leđa i nogu.

– Ni sam ne znam kako sam sve to preživeo, jer je to bila stravična situacija – dodaje Grbić, ponovivši kako napad Gajića nije bio isprovociran.

Dodaje kako je sestru Ljiljanu Gajić (58) i suprugu Slavicu (51) posetio u UKC RS, potvrdivši ranije informacije, da su obe van životne opasnosti.

Obdukcija pokojnog Slobodana Gajića (60) koji se nakon napada na šuraka i šurakinju razneo bombom ispred kuće, potvrdila je da su uzrok smrti višestruke povrede vitalnih organa nastale usled eksplozije bombe.

Izvor „EuroBlica“ iz istrage izjavio je juče da prikupljene informacije ukazuju da je Slobodan Gajić najverovatnije imao ozbiljnih psihičkih problema, te da je bio nestabilna ličnost.

Podsetimo, Gajić je u ponedeljak oko 21.45 časova ispred svoje kuće u banjalučkom naselju Lauš prvo zagalamio: “Ja sam kriv, ja sam kriv”, a zatim ubacio bombu u crvenu „opel astru“ u kojoj su bili njegovi šurak i šurakinja Dragoslav i Slavica Grbić. Gajić zatim odlazi ispred kuće, uzima drugu bombu iz kutije, stavlja je ispod ruke i aktivira. Nakon detonacije Gajić umire na mestu, a geleri bombe nanose teške povrede njegovoj supruzi Ljiljani.

Šokirani brat pokojnika Rade Gajić ranije je za „EuroBlic“ izjavio da ne zna šta je moglo naterati Slobodana na krvavi čin.

– Ne znam, stvarno ne znam šta je mogao biti motiv da ovako nešto učini- u neverici je odmahivao glavom Rade.

Komšinica Gajića koja je želela ostati anonimna ispričala je da su se nekoliko trenutaka uoči napada pomahnitalog bombaša na ulici igrala deca.

– Pitanje je šta bi se dogodilo sa decom da su kojim slučajem ostali na ulici ispred kuće u vreme bombaškog napada – upitala se šokirana komšinica.

Zanimljivo je da komšijama nisu bile sumnjive dve jake detonacije u neposrednoj blizini, već su kako navode, za tragediju saznali videvši vozila policije i Hitne pomoći pred kućom Gajića.

Za pokojnog Slobodana svi su imali samo reči hvale.

– Čovek je bio vredan i pored supruge iza njega je ostalo dvoje dece. Sin koji živi i radi u Austriji i ćerka kojoj zbog njenog zdravstvenog stanja nisu odmah ni rekli šta se zapravo dogodilo – ispričao je komšija Gajića.

Bez suđenja

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka slučaj je okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i samoubistvo. Krivičnog postupka neće biti, obzirom da je osumnjičeni Slobodan Gajić izvršio samoubistvo.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *