Ćulum misli da ubistva Šijana i Krunića nisu povezana

Hronika

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske sprovodi intenzivnu istragu o trostrukom ubistvu u Glamočanima kod Banjaluke i da je pretragom terena jutros pronađeno vozilo koje su koristili izvršioci krivičnog djela, dvije puške, te odbačeni okviri automatskih pušaka.

 

Ćulum je ocijenio da je, bez obzira na ovaj težak događaj, stanje bezbjednosti u Banjaluci i Srpskoj na zadovoljavajućem nivou.

 

“U ovom momentu ne mogu da govorim o motivima i izvršiocima ovog ubistva. Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Jedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo”, rekao je Ćulum novinarima u Banjalici i dodao da MUP čini sve da bude potpuno rasvijetljen ovaj slučaj.

 

Govoreći o mogućnoj povezanosti sa slučajem “Šijan”, Ćulum je rekao da misli da za sada ti slučejevi nisu povezani.

 

On je rekao da za sada nema informacija o odbjeglom Benediju Đukanoviću i da je za njim raspisana potjernica.

 

“Biće raspisana i međunarsana potjernica, za sada je ovo lice u bjekstvu. Obaviještene su sve policijske agencije na nivou BiH, te policije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, tako da se istraga intenzivno sprovodi u cijelom regionu”, rekao je Ćulum.

 

On je naveo da su braća Nermin i Armin Ćulum privođeni jer su oni bili ranije u kontaktima sa izvršiocima ovog krivičnog djela, te da su oni pušteni na slobodu nakon 24 časa, što je bila zakonska obaveza.

 

U ponedjeljak, 22. aprila, uveče u Glamočanima kod Banjaluke ubijeni su vlasnik kompanije “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, njegov vozač Žarko Pavlović i jedan od napadača Željko Kovačević.

 

Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih – Emilija Baldu i Gorana Milanovića, a potjernica je raspisana za Benedijem Đukanovićem.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *