Uhapšen muškarac koji je prijetio šefu Delegacije EU u BiH

Hronika

Tužilaštvo BiH je, zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), provelo aktivnosti na lociranju, identifikovanju i hapšenju osobe osumnjičene za ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili hapšenju počinioca krivičnog djela.

 

Nakon provedenih istražnih radnji prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, u saradnji s pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Lipnice kod Tuzle, lociran je i uhapšen osumnjičeni Ranko Petrović, rođen 1990. godine u Tuzli.

 

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je upućivao ozbiljne prijetnje šefu Delegacije EU u BiH Lars-Gunaru Vigemarku (Gunnar Wigemark) i glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić putem javnih komentara na vijesti objavljene na jednom internet-portalu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Kako je pojašnjeno, uhapšeni Ranko Petrović je ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitaocima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na napad na navedene osobe.

 

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijeće odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljnjim aktivnostima u predmetu, tvrde iz ove pravosudne institucije.

 

avaz.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *