Pokušao da prokrijumčari 70 kompjutera i 22 telefona

Hronika

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na graničnom prelazu Horgoš spriječili krijumčarenje više od 70 polovnih laptopa i tableta, njihovih dijelova i 22 mobilna telefona.

 

Prekršaj je otkriven 25. maja ujutru, kada je na red za kontrolu stigao “mercedes benc” austrijskih registarskih oznaka kojim se iz Beča, gdje radi kao vozač, vraćao državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Pazaru, saopštila je Uprava carina.

 

U razgovoru sa carinskim službenicima, 49-godišnji putnik rekao je da sa sobom nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera. Detaljnim pregledom vozila carinici su pronašli nekoliko sakrivenih tablet uređaja najprije u fabričkoj šupljini iza zadnjeg sjedišta.

 

Daljom kontrolom ustanovljeno je da u automobilu ima 52 laptopa, 22 mobilna telefona, 18 tableta, dva kompjutera i dva monitora iste marke.

 

Neprijavljena tehnička roba otkrivena je i ispod ćebeta koje se nalazilo na zadnjem sjedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, i ispod patosnice, gdje je bilo sakriveno nekoliko laptopa.

 

Kada je na red za pregled stigla i prijavljena polovna veš-mašina, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju, nakon što je odnijeta do prvog priključka, carinici su ustanovili i da je bubanj veš mašine bio je pun mobilnih telefona i laptopa, navodi se u saopštenju.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *