Inspektor Marko Pandža pred suspenzijom

Hronika

Inspektor SIPA Marko Pandža iz afere „Potkivanje“ biće suspendovan u narednom periodu, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

 

Izvor iz Agencije za istrage i zaštitu BiH objasnio je da je protiv Pandže, nakon što je Žurnal objavio snimak u kojem uzima novac od privrednika Nermina Aleševića, proveden disciplinski postupak u kojem je utvrđeno da je došlo do povrede radne dužnosti.

 

– Zaključci koje je utvrdila disciplinska komisija dostavljeni su direktoru Agencije za istrage i zaštitu BiH Perici Staniću i on ima diskreciono pravo da donese konačnu odluku o suspenziji inspektora Marka Pandže – objasnio je izvor iz SIPA.

 

Međutim, Perica Stanić, direktor SIPA, danas je za Srpskainfo potvrdio da će Pandža biti suspendovan.

 

– Mora se ispoštovati još određena procedura, ali inspektor Marko Pandža će biti suspendovan – izjavio je direktor SIPA.

 

Snimak čiji je autor Nermin Alešević, privrednik iz Velike Kladuše, nastao je u novembru prošle godine.

 

Alešević je bio revoltiran nepostupanjem pravosudnih institucija pa se između ostalih obratio inspektoru SIPA za pomoć.

 

Inspektor Pandža na snimku se predstavlja kao posrednik između predsednika VSTS-a Milana Tegeltije i govori Aleševiću kako će završiti predmet.

 

Tegeltija je ranije negirao bilo kakvu umješanost u koruptivne radnje, otkrivši da ne isključuje mogućnost i da je neko u njegovo ime uzimao novac.

 

U ranijoj izjavi Tegeltija je izjavio kako nije isljučena mogućnost da je inspektor SIPA zloupotrebio njihovo poznanstvo.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *