Srećko Trifković ispitan u vezi sa Šijanovim ubistvom

Hronika

Poznati sarajevski kriminalac Srećko Trifković uz do sada neviđene mjere bezbednosti saslušan je juče u Republičkom tužilaštvu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Damira Ostojići Šijana, otkriva Srpskainfo.

 

Ispitivanje Trifkovića je proteklo uz mjere bezbjednosti kakve do sada nisu viđenje prilikom davanja iskaza u Republičkom tužilaštvu.

 

Prije tri sedmice Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj protiv Trifkovića zbog njegove umiješanosti u ubistvu Ostojića i pokušaju ubistva njegove supruge Sandre Jošić.

 

Riječ je o osobi koja se već duže vremena nalazi u pritvoru jer se povezuje sa teškim ubistvom dvojice policajaca u Sarajevu.

 

Izvor Srpskainfo upućen u istragu ispričao je da su inspektori mnogo ranije planirali ispitati Trifkovića, međutim tada se desilo ubistvo Slaviše Krunića u Banjaluci, pa je saslušanje odgođeno.

 

Trifkovića su juče u Banjaluku dovezli pripadnici Federalne sudske policije, sa većim brojem automobila.

 

– Čim su stigli u Banjaluku Trifković je odmah uveden u zgradu Republičkog tužilaštva, a veći broj sudskih policajaca je obezbjeđivao objekat – kaže izvor blizak istrazi.

 

On pojašanjava da je do sada veći broj opasnih kriminalaca saslušavan u ovom tužilaštvu, ali da ovakve mjere obezbjeđenja nisu bile.

 

– Sve vrijeme dok se Trifković nalazio u Tužilaštvo kombi sudske policija je bio upaljen ispred zgrade. Pripadnici sudske policije FBiH maskirani i naoružani puškama su stajali ispred zgrade – pojasnio je izvor Srpskainfo.

 

Ono što je takođe interesantno, jeste da je nekoliko pripadnika sudske policije stalno obilazilo oko zgrade i posmatrali da li ima neko ili nešto sumnjivo u blizini, što do sada nije bila praksa.

 

– Čim je završeno ispitivanje on je izveden iz zgrade i stavljen u kombi, te velikom brzinom odvezen u Federaciju BiH, gdje je vraćen u pritvor – kaže naš sagovornik.

 

Prema njegovim riječima postoje neke informacije o prijetnjama Trifkoviću, pa su zbog toga povećane mjere bezbjednosti.
Trifkovićev advokat Tatjana Savić rekla je za Srpskainfo da je on juče dao iskaz u Tužilaštvu.

 

Ona je dodala da ju je tužilac pitao da li je ona upoznata sa prijetnjama Trifkoviću, ali je istakla da joj to nije poznato.

 

Trifković je osumnjičen da je zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošom Obradovom u noći između 26. i 27. jula prošle godine u Ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao vozilo “škodu oktaviju”, karavan crne boje, te su je skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

 

Stefan Samardžija i Miloš Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banjaluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018. kada su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po prethodnom planu i dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim, počiniocem navedeno vozilo koristili za praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić.

 

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48 ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta. Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave.

 

Priznanja

 

Tokom isptivanja u Republičkom tužilaštvu Stefan Samardžija i Miloš Obradov su priznali tužiocima da su oni spornu “škodu” prevezli iz Sarajeva do Travnika, a policija je pronašla i materijalne dokaze koji to potvrđuju. Oni tvrde da nisu znali za šta će biti korišteno ovo vozilo.

 

Policija ih sumnjiči da su oni vozili “škodu” u noći ubistva, međutim obojica su to demantovali i tvrde da nemaju veze sa ubistvom.

 

Obradov se već nalazi u pritvoru zbog ubistva sarajevskih policajaca, a i Samardžija je saslušavan zbog ovog ubistva.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *