Zatražen pritvor za napadače, Vasiljević i dalje u komi

Hronika

Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo zatražilo je pritvor za Miljana Milića (33), Stefana Radovanovića (26), Stefana Garića (26), Nebojšu Petkovića (28), Milutina Kandića (47), Slavišu Juroševića, koji je u bjekstvu, Gorana Čalmića (43) i Nebojšu Ozimkovića (38), koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

 

Kako navode u Tužilaštvu, sumnjiče ih da su 1. juna, nakon što su se prethodno dogovorili, došli u Šekoviće u blizinu dvorišta pravoslavne crkve Pokrova presvete Bogorodice, u kojem je i parohijski dom. Dalje se navodi da su se Milić, Radovanović i Garić dovezli golfom dva bijele boje i parkirali ispred dvorišta crkve. Ozimković je tada telefom nazvao Milića i rekao mu da se Vasiljević nalazi u crkvenom dvorištu.

 

“Potom su iz golfa izašli Milić, koji je imao metalnu šipku, i Radovanović. Kada su u crkvi vidjeli Vasiljevića, krenuli su prema njemu. U namjeri da ga liše života najprije je Milić izvadio iz jakne metalnu šipku i njom ga udario u glavu, zbog čega je Banjalučanin pao na asfalt, da bi mu potom prišli i Milić i Radovanović, koji su ga više puta udarili u glavu i tijelo. Milić ga je udarao šipkom, a Radovanović nogama”, navode iz Tužilaštva i dodaju da su potom iz parka preko puta crkvenog dvorišta dotrčali Petković, Kandić, Čalmić i Jurošević, koji su Vasiljevića više puta nogama udarili, a potom se udaljili u pravcu parka i Pavlović banke.

 

Milić i Radovanović su, kako navode u Tužilaštvu, otišli do golfa i s Garićem se velikom brzinom udaljili u pravcu Tišča.

 

Vasiljević je nakon ovog incidenta hospitalizovan u UKC Tuzla, jer je zadobio povrede glave i potkoljenice, te je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i prognoze njegovog zdravstvenog stanja su neizvijesne.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *