U tuči migranata u Velikoj Kladuši povrijeđeno više osoba

Hronika

U privremenom migrantskom centru “Miral” u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata.

 

Kako je za N1 potvrđeno iz MUP Unsko-sanskog kantona, zaštitari koji rade na obezbjeđenju ovog objekta obratili su se policiji u Velikoj Kladuši te naveli da je unutar objekta “Mirala” došlo do sukoba većeg broja migranata, njih najmanje stotinu.

 

Odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta.

 

– U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije te su na nekin način policiju onemogućili u njihovom radu. Nakon toga, na mjesto događaja upućena su dodatna pojačanja iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4.30 uspostavljen red i mir unutar samog objekta – kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP USK.

 

Fizički obačun migranata u Miralu

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Mittwoch, 5. Juni 2019

 

Uhapšeno je oko 20 osoba, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH.

 

– Veći broj migranata je povrijeđen. Imamo informacije da se radi o lakšim tjelesnim povredama. U ovom napadu povrijeđena su i tri policijska službenika, i jedno policijsko vozilo je oštećeno – naveo je Šiljdedić.

 

Trenutno se policija nalazi u neporsednoj blizini objekta “Miral” zbog tenzija koje još uvijek vladaju unutar centra.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *