Policija pronašla drogu i eksploziv tokom istrage o ubistvu Krunića

Hronika

U okviru istrage o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, kao i ranjavanja Gorana Ilića, policija je na jednoj lokaciji u Banjaluci pronašla 1,5 kg kokaina, nekoliko pištolja, detonatore, TNT eksploziv, vage za mjerenje i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

 

Policijski službenici PU Banjaluka i Uprave za organizovani kriminal rade pod nadzorom Javnog tužilaštva, a mjesto na kojem su nađeni predmeti dovodi se u vezu sa ubijenim Željkom Kovačevićem, prenosi  ATV.

 

 

Slaviša Krunić ubijen je 22. aprila u sačekuši kod svoje vikendice u Glamočanima, nedaleko od Laktaša. Tom prilikom ubijen je i radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović, a ranjen vozač Goran Ilić.

 

U napadu je ubijen je i jedan od napadača, Željko Kovačević, dok je drugi napadač, Benedi Đukanović u bjekstvu i za njim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu.

 

Ubrzo nakon ubistava, uhapšen je Emilio Baldo, kome je Okružni sud u Banjaluci prvo odredio jednomjesečni pritvor, da bi 23. maja taj pritvor produžen za još dva mjeseca. Njega tužilaštvo tereti da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja zločina.

 

U vezu sa ubistvom Slaviše Krunića dovodi se i Rodoljub Gajić, inače radnik njegove firme “Sektor sekjuriti”. Gajić je čuvao porodicu pokojnog Krunića.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *