Banjalučanin htio da se osveti pa zapalio pogrešan kafić

Hronika

Davor Malić zvani Daške, 26-godišnji Banjalučanin uhapšen je zbog sumnje da je podmetnuo požar ispred kafe bara “Med”, koji se nalazi u prizemlju stambene zgrade u Ulici majke Jugovića.

Požar je buknuo u nedjelju oko osam časova i u policiji saznajemo da je Malić iz osvete želio da zapali kafe bar “Dabl L”, ali je greškom podmetnuo požar ispred susjednog kafića. U požaru niko nije povrijeđen, ali je na kafiću pričinjena manja šteta.

– Cijelu baštu je, sa spoljne strane, polio benzinom i zapalio. Vjerovatno zbog snijega i hladnoće vatra se nije proširila na zgradu, već je izgoreo samo jedan ćošak bašte. Od toplote su popucale staklene šajbe, a nagorio je i tepih u kafiću. Srećom, vatra se brzo ugasila i nije zahvatila inventar kafića – ispričali su zaposleni u “Medu”.

Oni tvrde da Malić nikada nije dolazio u taj kafić, niti je sa zaposlenima bio u sukobu, zbog čega su uvjereni da je riječ o greški. To je potvrdio i izvor blizak istrazi koji pojašnjava da je Malić planirao da podmetne požar ispred kafića “Dabl L”, ispred koga je otet sredinom novembra, a potom ubačen u gepek vozila i odvezen u baljalučko naselje Starčevica, gdje su ga napadači brutalno pretukli, skinuli mu odjeću i bacili ga u potok.

– Vjerujemo da je požar podmetnuo iz osvete, ali je pogrešio kafić koji je zapalio – rekao je izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da inspektori nisu imali težak zadatak da identifikuju piromana, jer je neposredno prije podmetanja požara Malić snimljen nadzornim kamerama.

– Kamere su ga snimile kako kupuje benzin na obližnjoj pumpi “Euro benc”, pomoću čega je identifikovan i uhapšen – objasnio je izvor iz banjalučke policije.

BOGAT DOSIJE

Davor Malić je 2011. godine osuđen na tri godine zatvora zbog dilovanja droge u okviru akcije “Fokus”, u kojoj je osuđeno još 10 dilera heroina i marihuane. I ranije je prijavljivan zbog paljevine, nakon što je zbog neuzvraćene ljubavi zapalio automobil “mercedes C220”, vlasništvo jedne Banjalučanke. U novembru je otet i pretučen zbog navodnog duga od 70 KM, za šta su osumnjičeni Ognjen Mrđa i Andrej Pravdić.

novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *