Zbog Đukanovića obezbjeđenje na najvišem nivou

Hronika

U Kazneno popravnom zavodu Banjaluka mjere obezbjeđenja podignute su na najviši nivo zbog sprovođenja Benedija Đukanovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog privrednika i vlasnika agencije “Sector security” Slaviše Krunića, saznaje BN TV.

 

U samom KPZ Banjaluka, prema riječima očevidaca, vidljivo je pojačano obezbjeđenje od strane pripadnika policije KPZ Banjaluka i pripadnika MUP Republike Srpske.

 

Iz izvora bliskih bezbjednosnim agencijama, saznajemo da su u obezbjeđenje zatvora uključeni i pripadnici specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a prema našim saznanjima na tom prostoru primijećen je i veći broj inspektora u civilu, kao i operativaca bezbjednosnih agencija na nivou BiH.

 

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila uveče, a osumnjičen je da je zajedno sa Željkom Kovačevićem u sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke ubio Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, a teško ranio Gorana Ilića.

 

Na mjestu napada nađeno je tijelo jednog od napadača, Željka Kovačevića, a Benedi Đukanović je u noći ubistva zaustavljen na području Dervente tokom saobraćajne kontrole.

 

Međutim, ubrzo je pušten jer tada nije bilo informacija da se radi o osumnjičenom za ubistvo.

 

Benedi Đukanović tereti se da je Slavišu Krunića i Žarka Pavlovića ubio iz koristoljublja, odnosno niskih pobuda, potvrđeno je juče u Okružnom sudu Banjaluka tokom ročišta za određivanje pritvora osumnjičenom ubici.

 

Republičko javno tužilaštvo otkrilo je da se Đukanović tereti za krivično djelo teško ubistvo i to po stavu dva Krivičnog zakonika Republike Srpske. Prema ovom članu, teško ubistvo je izvršeno kada se osoba liši života iz koristoljublja, odnosno bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih naročito niskih pobuda.

 

Đukanović se prije tri dana predao federalnoj policiji u kantonu Sarajevo, tačnije u opštini Ilidža.

 

Prema izvorima BN-a, Đukanović se predao kako bi izbjegao da bude ubijen.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *