Ljubomora motiv ubistva u Banjaluci

Hronika

Svađa i ljubomora dvojice mladića zbog maloljetne djevojke kobno su se završile po Banjalučanina Miroslava Tatića (52) zbog čijeg je ubistva uhapšen njegov sugrađanin Aleksandar Bubnjević (28).

 

Bubnjevića sumnjiče da je došao Tatićevoj kući u namjeri da se obračuna s njegovim sinom Dejanom, a braneći sina od nasilnika na kućnom pragu usmrćen je hicem iz pištolja.

 

Krvavi sukob se desio u srijedu oko 23 časa u Ulici Branka Popovića u naselju Lazarevo, kada je, kako saznajemo, Aleksandar došao kod Dejana u namjeri da dovrše obračun, kojeg je noć ranije napao jer je navodno bio sa njegovom djevojkom. Ne sluteći da može doći do tragedije, Dejanov otac Miroslav izašao je iz kuće pred Bubnjevića, sa kojim se verbalno sukobio. Prema našem izvoru, došlo je i do naguravanja i u jednom momentu metak je ispaljen iz pištolja i pogodio je Tatića.

 

Bubnjević je potom pobjegao. Tatićevo tijelo pronašao je sin Dejan, koji je odmah nazvao policiju, kojoj nije dugo trebalo da ga nađe. Tako je, kako saznajemo, Bubnjević uhapšen dvadesetak minuta iza ponoći kada ga je policija uočila u mercedesu kod banjalučkog parka “Mladen Stojanović”. S njim u vozilu bila je i maloljetna djevojka. Taj automobil je i danas bio parakiran kod parka i bio je ograđen žutim trakama.

 

“Nezavisne” saznaju da je Tatić usmrćen jednim hicem koji mu je prošao kroz tijelo, a na licu mjesta nađena je i čahura. Nezvanično saznajemo da je Tatić pogođen u srce.

 

“Pištolj kojim je počinjeno ubistvo nije pronađen, a istražuje se da li je metak ispaljen prilikom naguravanja ili je napadač namjerno pucao u Tatića”, naveo je izvor blizak istrazi.

 

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dežurni tužilac naložio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi rasvjetljavanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela.

 

Naložena je i obdukcija nastradalog Tatića koja je i obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

 

Aleksandar Bubnjević je odranije poznat po činjenju krivičnih djela, zbog čega je i osuđivan. On je, kako saznajemo, u banjalučkom Okružnom sudu u maju 2014. godine osuđen na dvije i po godine nakon što je priznao krivicu za šverc narkotika. Tada je sa njim osuđen i Dražen Malešević i to na tri godine robije. Prema presudi, oni su bili dio organizovane grupe koja se bavila preprodajom marihuane i heroina na području Banjaluke. Prethodno su bili uhapšeni sa 1,1 kilogram narkotika koji su prevozili na motoru.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *