Oštetili firmu iz Banjaluke za 585.000 KM

Hronika

Ž.P, O.K. i N.M. osumnjičeni su da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanjem isprava oštetili akcionarsko društvo iz Banjaluke za oko 585.000 KM.

 

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS dostavili su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, izvještaj protiv navedenih lica.

 

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, Ž.P. je osumnjičen da je u svojstvu direktora akcionarskog društva iz Banjaluke, od januara 2016. do septembra 2018. godine, na osnovu Ugovora o reklami zaključenih između akcionarskog društva i nepostojećih pravnih subjekata, kao i ispostavljenih faktura na ime nepostojećih pravnih subjekata, potpisalo naloge za prenos novčanih sredstava na račune fizičkih lica.

 

Drugoprijavljeni O.K. je osumnjičeno da je sačinilo navedene fakture, te lično podizalo prenesena novčana sredstva sa računa i na taj način za sebe protivpravno pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 585.000,00 KM.

 

“Lice N.M. je osumnjičeno da je kao regionalni menadžer i odgovorno lice akcionarskog društva iz Banjaluke za regiju Bijeljine, pribavljao i dostavljao akcionarskom društvu Rješenja o registraciji pravnih subjekata neistinite sadržine, jer isti nisu bili upisani u sudski registar nadležnih sudova”, navedeno je u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *