Raspisana potjernica za vođom navijača FK Borac

Hronika

Osnovni sud u Banjoj Luci raspisao je potjernicu za vođom navijača FK Borac Dejanom Kostićem zvanim Dela nakon što ga sudski policajci nisu mogli pronaći na kućnoj adresi kako bi ga odveli u pritvor po rješenju ovog suda.

 

“Osnovni sud u Banjoj Luci je po izričitim uputama Okružnog suda u Banjoj Luci u dva ukidna rješenja, produžio pritvor osumnjičenom Dejanu Kostiću Rješenjem od dana 19.06.2019. godine na mjesec dana, a za istim je dana 24.06.2019. godine raspisana centralna potjernica, s obzirom da se osumnjičeni ne može pronaći na prijavljenoj adresi”, rekao je Nikola Gatarić, portparol Osnovnog suda u Banjoj Luci.

 

Kostić je uhapšen 28.aprila nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak kako fizički i psihički maltretira konobara i još jednog mladića u Banjoj Luci. Okružno tužilaštvo Banja Luka je tražilo produženje pritvora, Osnovni sud mu je odredio, ali je Okružni sud Banja Luka ukinuo to rješenje dva puta.

 

Nakon upućene i uvažene žalbe, Kostiću je pritvor određen na mjesec dana 19. juna, ali ga nisu pronašli na prijavljenoj adresi. Osnovni sud Banja Luka je raspisao potjernicu 24. juna.

 

Kostić je ranije osuđivan, a teretili su ga za pljačke, nanošenje povreda i razbojništvo.

 

Iz PU Banja Luka ranije je saopćeno kako nisu imali prijava za ove slučajeve, ali da su postupili nakon što su u medijima i na društvenim mrežama objavljeni snimci na kojima fizički i psihički maltretira dvojicu mladića.

 

Klix

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *