Zbog sumnji na reket oduzeto 60 hiljada KM, dvije osobe uhapšene

Hronika

Federalna uprava policije je u akciji kodnog naziva Tover uhapsila dvije osobe kod kojih je, prilikom pretresa, pronađen i oduzet novčani iznos u protivvrijednosti od 60 hiljada konvertibilnih maraka.

 

Federalna uprava policije saopštila je da je navedeni novac korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela i da će biti dokaz u krivičnom postupku.

 

Uhapšeni su, kako saznajemo, direktor firmi “Panamera” i “Smart Invest” Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić.

 

Cilj akcije je, kako je saopšteno iz FUP, dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom “Primanje dara i drugih oblika koristi” iz člana 380. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

– Navedene osobe se sumnjiče da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno/poslovnog objekta ‘Tower’ zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi istima bilo omogućeno nesmetnao izvođenje i završetak radova – saopšteno je iz FUP.

 

Postupajući po naredbi suda policijski službenici Federalne uprave policije, vrše pretrese u stambeno/poslovnom objektu “Panamera” na području opštine Ilidža, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom.

 

Federalna uprava policije akciju provodi uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

 

(Klix)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *