Savjetnik načelnika tužio Kotor Varoš zbog štete na vozilu

Hronika

Do sada nezabilježena situacija desila se u Kotor Varošu gdje je savjetnik načelnika Velimir Sakan tužio Opštinu i traži da mu se namiri šteta jer su mu psi ošteti automobil, saznaje Srpskainfo.

 

Ovakav slučaj do sada nije zabilježen, da neki funkcioner tuži opštinu od koje dobija platu, kako bi mu namirili štetu.

 

Prema našim saznanjima Sakan potražuje 4.838 maraka štete.

 

Da je tužio Opštinu potvrdio nam je i Velimir Sakan, ali i načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan.

 

Iza Velimira Sakana je bogata politička karijera, a jedan je od osnivača stranke PDP u Kotor Varošu i bio je dugogodišnji savjetnik Mladena Ivanića.

 

Tužba protiv Opštine Kotor Varoš podnesena je prošle godine, a svemu je kriva mačka i četiri psa koji su mu oštetili privatni automobil.

 

Velimir Sakan na naš poziv je rekao da on ima advokata i da se javimo njemu, te je prekinuo vezu.

 

Međutim, načelnik Kotor Varoš Zdenko Sakan potvrdio nam je da je upoznat sa ovom tužbom.

 

– On je kao građanin podnio neku tužbu i to je sada u proceduri. Ispod njegovog automobila se podvukla mačka i to su vidjela četiri psa, koji su zatim oštetili njegovo vozilo. Postoji i svjedok koji je to vidio – rekao je Zdenko Sakan.

 

Načelnik Kotor Varoša je dodao da je on zatim došao i pitao mogu li se dogovoriti oko toga.

 

– Rekao sam pokrenite sudsku proceduru, kada sud i vještaci zaključe šta je tu bilo, Opština će stati iza toga – rekao je za Srpskainfo načelnik Zdenko Sakan.

 

Mještani Kotor Varoša sa kojima smo razgovarali ogorčeni su na ovaka postupak Velimira Sakana.

 

– Već 20 godina je na vodećim funkcijama i sada on tuži Opštinu da mu namire štetu od automobila. Siguran sam da šteta nije veća od jedne njegove plate koju dobija – kaže naš sagovornik.

 

On ističe da nikada nije čuo da jedan funkcioner tuži Opštinu od koje dobija platu, da bi mu namirili štetu.

 

– Pa sve i da nije bio savjetnik načelnika u to vrijeme, moralno bi bilo da sada kada je na toj funkciji povuče tu tužbu. Sramota je da na ovakav način uzima pare od Opštine, taj novac bi se mogao uložiti u nešto od čega bi svi imali korist – rekao je pomenuti mještanin.

 

Velimir Sakan je 3. jula prošle godine prijavio policiji da je oštećen njegov automobil “pasat” koji je bio parkiran u Ulici vojvode Radomira Putnika u Kotor Varošu u kojoj se nalazi i zgrada gdje on stanuje.

 

On je u izjavi policiji rekao da je vozilo veče ranije parkirao, a da je ujutru primjetio da je oštećena prednja strana vozila i da je mislio da je to neko namjerno uradio.

 

Policija je tada izašla na lice mjesta i obavila uviđaj, a tada se policiji javio njegov komšija koji je rekao da je tokom noći vidio mačku koja se zavukla ispod hauba vozila i da su četiri psa pokušali doći do nje i tom prilikom su pokidali prednji dio vozila.

 

Pojedini mediji su prije tri godine objavili informaciju da je Velimir Sakan, koji je u to vrijeme bio zaposlen u Predsjedništvu BiH, odjavio prebivalište iz Kotor Varoša i prijavio se u Doboju, čime je stekao pravo na naknadu za odvojeni život.

 

Kotor Varoš je od Banjaluke udaljen tridesetak kiliometara, a za isplatu naknade razdaljina između mjesta prebivališta i rada treba da bude najmanje 80 kilometara, pa se on zbog toga navodno prijavio da živi u Doboju.

 

Poslanik i savjetnik

 

Iza Velimira Sakana je duga politička karijera, a u tri saziva je bio i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i delegat u Vijeću naroda RS. Posljednja funkcija mu je bila savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *