Srećku Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor

Hronika

Okružni sud u Banjaluci odredio je juče jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću iz Pala koji je osumnjičen u slučaju ubistva Banjalučanina Damira Ostojića Šijana (43) i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić.

 

Pritvor se odreduje zbog pritvorskih razloga iz člana 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u trajanju od najduže jedan mjesec, koji se racuna od dana i časa lišenja slobode, tako da pritvor po ovom rješenju može trajati najduže do 23.08.2019. godine do 17.05. časova. saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Tužilac je nakon jučerašnjeg isptivanja za Trfkovića zatražio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postpupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

 

Mjeru pritvora tužilac je zatražio i zbog težine, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

 

Trifković je dan ranije saslušan u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a prema našim saznanjima, dovodi se u vezu sa organizovanjem krađe crne škode oktavije koja je korištena u noći ubistva a kojom se ubica dovezao do Banjaluke, stoga se vjeruje da bi Trifković mogao otkriti ko je pucao u Šijana i njegovu suprugu.

 

Njega su u utorak uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona po zahtjevu MUP-a RS, a lisice na ruke su mu stavili odmah po izlasku iz pritvora u kome je bio u zeničkom zatvoru zbog povezivanja s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *