Trifković ostaje u pritvoru

Hronika

Banjalučki Okružni sud odbio je žalbu odbrane na određivanje pritvora Srećku Trifkoviću iz Pala, kojeg policija sumnjiči za učešće u ubistvu Damira Ostojića Šijana i ranjavanju njegove supruge Sandre Jošić, saznaje “Glas Srpske”.

 

Trifkoviću je jednomjesečni pritvor određen 25. jula, a na tu odluku žalila se njegova odbrana. Ta žalba je odbijena i odlučeno je da rješenje o pritvoru ostaje na snazi.

 

“Osumnjičenom je pritvor određen zbog bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze i uticati na svjedoke i zbog težine krivičnog djela i bojazni od remećenja reda i mira”, saopšteno je ranije iz suda.

 

Trifkovića sumnjiče za teško ubistvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i tešku krađu.

 

Prema našim saznanjima tužilaštvo mu na teret stavlja da je organizovao krađu i prevoz vozila kojim se ubica Ostojića dovezao na mjesto zločina. Trifković je dobro poznat pravosudnim i istražnim organima i dovodi se u vezu sa automafijom, zbog čega je u više navrata hapšen.

 

Sumnjičen je i za učešće u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića zbog čega je proveo više mjeseci u pritvoru u zeničkom zatvoru.

 

(Glas Srpske)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *