Oštetila Banku Srpske za oko 35.000 maraka

Hronika

Protiv Elizabete Josipović, vlasnice i direktorke bivše firme, „Scontoproma“ iz Prijedora, podnesen je izvještaj zbog sumnje da je oštetila Banku Srpske za oko 35.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

 

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da su juče Okružnom tužilaštvu u tom gradu podnijeli izvještaj protiv Josipovićeve zbog sumnje da je počinila krivično djelo “zloupotreba položaja odgovornog lica”.

 

– Ona je osumnjičena da je, kao odgovorno lice u preduzeću iz Prijedora, iskoristila svoj položaj i ovlaštenja, te onemogućila pravno lice iz Banjaluke da naplati potraživanja koja je, po osnovu Ugovora o kreditu i Ugovora o zalogu, imala prema preduzeću – rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

 

Ona je dodala da je na taj način pravnom licu pričinila štetu od oko 35.000 maraka.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Josipovićeva je bila vlasnica firme „Scontoprom“, koja već godina ne radi, a koja se bavila proizvodnjom namještaja.

 

– Dok je firma radila, ona je digla kredit u Banci Srpske, a kao garanciju da će vratiti dug založila je elektro-agregat, čija je vrijednost procijenjena na 35.000 maraka. Kad su nadležni došli da uzmu agregat kako bi ga prodali i namirili dug, nisu ga pronašli u krugu firme – rekao je izvor blizak istrazi.

 

Prema njegovim riječima, sumnja se da je Josipovićeva prodala taj agregat kako bi uzela novac za sebe i spriječila Banku Srpske da naplati svoja potraživanja.

 

Firma „Scontoprom“ je često bila u medijima, isto kao i njena vlasnica. Veliki broj radnika ove firme je ostao na ulici 2014, a vlasnica im je umjesto plate nudila da uzmu namještaj, što oni nisu prihvatali.

 

Ona je preživjela napad kada ju je krajem 2006. nožem izbo nevjenčani suprug i poslovni partner Smail Ališić.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *