Dvojica migranata stradala pod nesretnim okolnostima

Hronika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko sanskog kantona potvrdilo je da su juče smrtno stradala dva migranta, jedan u Bihaću, a drugi u Velikoj Kladuši, a preliminarne informacije do kojih je došla istraga govore da je smrt u oba slučaja nastupila nesretnim okolnostima.

 

Ale Šiljdedić, portparol policije, rekao je kako su jučer oko 17 sati dobili dojavu da je u jednoj kući pronađeno beživotno tijelo migranta. Slučaj je prijavio vlasnik koji je tom migrantu izdao smještaj, a pretpostavlja se kako se radi o nesretnom slučaju.

 

„Dosadašnja istraga ukazuje da je migrant pao niz stepenice i tom prilikom zadobio smrtonosne povrede glave. Međutim, ne isključujemo ni mogućnost krivičnog djela, odnosno ubistva i više informacija o svemu biće poznato kada se obavi uviđaj“, istakao je Šiljdedić.

 

Dežurni tužilac je u ovom slučaju naredio obdukciju koja bi trebala dati više informacija o načinu na koji je nastupila smrt.

 

Drugi smrtni slučaj zabilježen je sinoć u Bihaću, pola sata nakon ponoći, na pružnom kolosjeku koji presijeca Jablansku ulicu, kada je voz udario i usmrtio migranta.

 

Prema nezvaničnim informacijama, migrant je sjedio na kolosjeku i prepostavlja se kako je zaspao i nije čuo voz.

 

„Sve ukazuje kako se radi o nesretnom slučaju, ali ni ovdje ne isključujemo mogućnost počinjenja krivičnog djela“, istakao je Šiljdedić.

 

Prema riječima mještana koji žive u ovom dijelu Bihaća, migranti se često mogu vidjeti kako sjede na pruzi upravo na mjestu gdje je došlo do tragedije.

 

U policiji kažu kako obojica migranata uz sebe nisu imali nikakve dokumente, tako da njihov identitet još uvijek nije utvrđen, a radi se o muškarcima u mlađoj životnoj dobi.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *