Gradiška: Marihuanu zasijao u bašti uz kukuruz

Hronika

Gradiška policija uhapsila je Iliju Komljenovića (48) iz ovog grada nakon što je na imanju koje koristi u mjestu Sovjak u okviru akcije “Plantaža” kod njega pronašla 11 stabljika indijske konoplje, koje je posadio u bašti uz kukuruz, saznaju “Nezavisne”.

 

Njega sumnjiče da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

 

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, policija je u mjestu Sovjak izvršila pretres kuće i pratećih objekata koje koristi Komljenović, kao i pretres terena.

 

U bašti koju koristi pronađena je biljna materija koja asocira na indijsku konoplju (11 komada), visine od oko 2,50 do 3,60 metara, dok su u kući nađeni određena količina suve marihuane, digitalna vaga i rizle.

 

“Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Gradiška.

 

Kako je potvrđeno iz ove uprave, navodeći inicijale osumnjičenog, akciju su izveli njihovi policijski službenici u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Banjaluka, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga.

 

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je Komljenović i ranije bio poznat policiji, takođe zbog droge.

 

O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da u redovnoj proceduri protiv njega bude podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *