Istraga o Davidovom ubistvu stoji u mjestu

Hronika

Više od pola godine nakon što je na društvenim mrežama misteriozni Boki tvrdio da postoji video snimak ubistva Davida Dragičevića, istraga se suštinski nije ni pomjerila sa mrtve tačke, ali je otkrila da je pukla ljubav između policije i tužilaštva.

 

Jedino što je utvrđeno u međuvremenu, a što je portal Srpskainfo ekskluzivno objavio još prije 6 mjeseci, jeste da je Boki iz Njemačke, ali njegov pravi identitet i dalje je misterija.

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatvorilo je sva vrata kada su u pitanju bilo kakve informacije za javnost vezane za slučaj ubistva Davida Dragičevića. Kakav god upit da se proslijedi ovoj pravosudnoj instituciji, sa imenom mladića čije okolnosti smrti nisu poznate ni 17 mjeseci nakon ubistva, odgovor je sličan.

 

– Okružno javno tužilaštvo Banjaluka sprovodi istragu u krivičnom predmetu protiv više nepoznatih lica, zbog krivičnog djela ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika RS, počinjeno na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke. U interesu istrage, koja je u toku, ne možemo vam saopštavati više informacija u navedenom predmetu, zbog čega vas molimo za razumijevanje za ovakav stav Tužilaštva- naveli su iz OJT Banjaluka.

 

Iako je javnost odavno navikla na ignorisanje kada su u pitanju informacije iz istrage ubistva Dragičevića, zanimljivo je da je zbog ovog slučaja pukla ljubav (ako je uopšte i bilo) između tužilaštva i policije. Kakav je trenutni odnos policije i tužilaštva u predmetu “David Dragičević” može se naslutiti i iz odgovora na identično pitanje koji smo dobili iz Policijske uprave Banjaluka.

 

Naime, policija je o saznanjima do kojih je došla u predmetu “Boki” obavijestila banjalučko tužilaštvo još u martu ove godine. Sa obavještenjem od tužilaštva je zatraženo da se putem međunarodne pravne pomoći konačno otkrije identitet osobe koja bi mogla biti od velike pomoći u istrazi, pod uslovom da ono što je napisala o video snimku, nije laž. Međutim, nikakav odgovor iz tužilaštva nije stigao iako je prošlo gotovo pola godine.

 

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršeno je vještačenje IP adrese za koju je utvrđeno da je u Republici Njemačkoj. Policijska uprava Banjaluka je o svemu navedenom obavijestila Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i 6. marta 2019. zatražilo od njih da preko zamolnice za ukazivanje međunarodne pravne pomoći utvrde kome pripada ta adresa, ali još nismo dobili povratnu informaciju – navodi se u odgovoru Policijske uprave Banjaluka.

 

Podsjetimo, osoba pod pseudonimom Boki je u februaru ove godine na društvenim mrežama ostavila nekoliko komentara u kojima tvrdi da postoji video snimak ubistva Davida Dragičevića. MUP Republike Srpske ubrzo je pokrenuo istragu kako bi se utvrdio identitet ove osobe, ali je on i dalje obavijen velom tajni.

 

Ono što je zanimljivo u pomenutoj istrazi jeste da se u istražnoj dokumentaciji našla i službena zabilješka jednog inspektora MUP RS, koji je tvrdio da video snimak postoji, ali je montiran i plaćen nevjerovatnih 15.000 evra?!

 

– Prema prikupljenim operativnim podacima, lice Davor Dragičević je, preko za sada nepoznatih lica, za novčani iznos od 15.000 evra naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP RS dave pokojnog Davida Dragičevića. Navedeni snimak je trebao biti pušten na Trgu Krajine, 5. oktobra 2018, prilikom održavanja skupa „Pravda za Davida“, ali lica koja su trebala napraviti fotomontažu snimka nisu završila isti, tako da snimak nije ni objavljen – napisano je u službenoj zabilješci.

 

Vrijeme je pokazalo da su ova informacija inspektora MUP RS, kao i zabilješka, bile totalni nonsens.

 

“Vukli su Davida po asfaltu”

 

Boki je, između ostalog, napisao: „Uskoro će sve biti u javnosti. Gledao sam lično snimak sa RF banke, koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole”.

 

U daljem komentaru Boki, između ostalog, piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *