U akciji uhapšeno 13 osoba

Hronika

Trinaest osoba je jutros uhapšeno u akciji “Orka” koja se provodi širom FBiH, dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj. Rahman Begluk je označen kao vođa kriminalne grupe koja se tereti za niz krađa, pljački i razbojništava.

 

Begluk je zbog istih krivičnih djela hapšen i prije dvije godine u akciji “Shark”, takođe akciji Federalne uprave policije. On je bio osumnjičen za pljačkanje u tržnim centrima i drugim objektima na području Hercegovine.

 

On je i 2015. godine bio poznat nevesinjskoj policiji koja je tada Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj protiv dvije osobe iz Mostara i jedne osobe iz Konjica zbog sumnje da su ukrale razne predmete iz 17 objekata u selu Zijemlje na području opštine Istočni Mostar. Begluk i još dva muškarca su tada osumnjičeni za provale u 17 kuća.

 

Begluk je policiji bio poznat i po provalama u trafostanice, odakle je krao dalekovode od Livna do Trebinja.

 

Službenici FUP-a od jutros su pretresli 14 lokacija i pronašli oružje i eksploziv, a grupa se tereti za niz pljački u posljednjih pet godina.

 

Trenutno se vrše privođenja osumnjičenih u policijske prostorije gdje će biti završena kriminalistička obrada. Današnja akcija FUP-a smatra se najopsežnijom ove godine.

 

(Klix)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *