Vidoviću i Bulatoviću 37 godina zatvora

Hronika

Aleksandar Bulatović i Saša Vidović osuđeni su danas na 37 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

 

Okružni sud u Banjaluci osudio je Bulatovića na 18 godina, a njegovog saučesnika Vidovića, koji nije prisustvovao izricanju presude, na kaznu od 19 godina robije. Izricanje presude je zbog bezbjednosti bilo prebačeno u sudnicu na drugom spratu Okružnog suda u Banjaluci.

 

U obrazloženju presude navedeno je da je tužilaštvo i nakon ponovljenog suđenja dokazalo da su Bulatović i Vidović planirali i dogovorili ubistvo Lazarevića.

Prema presudi Vidović, Bulatović i još jedna nepoznata osoba su 16. oktobra 2016. godine terencem BMW X5 presreli Miroslava

Lazarevića i izrešetali ga sa 24 hica iz automatske puške. U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizovali ubistvo Miroslava Lazarevića.

 

Dok se vozio “golfom 7” ubice su Lazarevića presrele u Beogradskoj ulici ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra. Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mjestu je ostao mrtav. Poslije zločina optuženi su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW.

 

U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli. Usljed plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dvije djevojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorjela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K. Ubrzo nakon ubistva uhapšeni su Bulatović i Vidović.

 

Stjepan Braco Lazarević otac ubijenog Miroslava Lazarevića izjavio je za Srpakainfo da vjeruje u sud i tužilaštvo, ali da ga nijedna presuda ne može zadovoljiti jer je izgubio sina.

 

Podsjećanja radi, optuženi se u pritvoru nalaze od oktobra 2016. godine i vrijeme koje su proveli u pritvoru uračunato im je u izrečenu kaznu.

 

Okružni sud u Banjaluci je u februaru prošle godine osudio Sašu Vidovića (35) i Aleksandra Bulatovića (31) na ukupno 39 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. u Istočnom Novom Sarajevu.

 

Vrhovni sud RS je u oktobru prošle godine ukinuo ovu presudu zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, a suđenje je ponovljeno.

 

Otac optuženog Aleksandra, Željko Bulatović ubijen je u ponedeljak uveče, ispred zgrade u kojoj je živeo u Ulici Bate Brkića u Novom Sadu, a istražioci proveraju da li je ubistvo ustvari osveta za Miroslava Lazarevića. Ubica, maskiran kapuljačom, ispalio je Bulatoviću dva hica, u grudi i u glavu i pobegao. U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš. Kako su pare nađene kod njega jasno je da motiv zločina nije pljačka već da je likvidiran iz nekog sasvim drugog razloga.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *