Banjalučka policija upozorava na prevare na društvenim mrežama

Hronika

Iz Policijske uprave Banjaluka upozorili su građane da budu oprezni jer su se pojavile nove prevare preko društvenih mreža i da nikome ne šalju svoje lične podatke.

 

– U prethodnom periodu, na području PU Banjaluka, uočena je pojava da su građani dovođeni u zabludu na način da su putem društevnih mreža, najčešće aplikacijom „Messenger“ dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici nagrade „Capriolo“ bicikla i da bi preuzeli dobijenu nagradu, neophodno je da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

 

Ona je dodala da su u prethodnom periodu pozoravali da su evidentirani slučajevi da su građani dobijale ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druga pravna lica koja vrše uslužnu djelatnost.

 

– Nakon što su obavješteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, građani su dostavljali lične podatke, a obećanu nagradu nisu dobili. Za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrijebljeni – pojasnila je Markanovićeva.

 

Policijska uprava Banjaluka upozorava građane da svoje lične podatke ne dostavljaju neprovjerenim licima koji se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer se podaci mogu zloupotrebljavati i da prethodno informacije o eventualnim nagradama i nagradnim igrama provjere na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *