Ponovo odgođeno suđenje u predmetu “Trezor”

Hronika

Za Đorđem Ćulumom biće raspisana potjernica jer se zadnja dva ročišta nije pojavio na suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci, gdje mu se sudi u predmetu „Trezor“ za učestvovanje u pljački skoro dva miliona maraka, saznaje Srpskainfo.

 

Ćulum se prvo nije pojavio na suđenju koje je bilo zakazano za 25. septembar, a zatim nije došao ni na jučerašnje ročište.

 

Zbog toga je predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić odlučio da se raspiše potjernica za Ćulumom.

 

– U slučaju da on uskoro ne bude uhapšen, predmet protiv njega će se razdvojiti u odnos na ostale optužene – rekao je Jukić.

 

Podsjetimo, u ovom predmetu, osim Ćulumu, sudi se i Siniši Straživuku, Milošu Mrđan, Tomislavu Kneževiću, Željki Pavloviću i Aljoši Galiću.

 

Njih optužnica Republičkog tužilaštva tereti da su u raznim razbojništvima ukrali skoro dva miliona maraka.

 

Na početku suđenja u predmetu „Trezor“, Ćulum se nalazio u zatvoru, gdje je služio kaznu zbog drugih krivičnih djela.

 

Nakon što je odslužio kaznu, on je pušten na slobodu. Kada je suđenje vraćeno na početak, jer je jedan od optuženih prijetio sudiji, Ćulum se više nije pojavljivao u sudnici.

 

Ćulum je poznat kao žestoki momak i do sada je više puta osuđivan.

 

Optužene u „Trezoru“ Republičko tužilaštvo tereti da su djelovali kao organizovana grupa, koja je od 2008. do 2011. počinila više razbojništava na području Banjaluke i Prijedora, u kojima su ukrali oko dva miliona maraka. Optuženi su i za pljačku „Komercijalne“ banke u centru Banjaluke, kada su odnijeli više od milion maraka.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *