Radnik obezbjeđenja banke skidao novac sa računa klijenata

Hronika

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP Srednjobosanskog kantona u saradnji sa policijskim službenicima PS Busovača uspješno su rasvijetlili zloupotrebu bankovne kartice, kojom prilikom je oštećena penzionerka iz Busovače.

 

Naime, u PS Busovača zaprimljena je prijava u kojoj je oštećena penzionerka navela da je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak novčanih sredstava na njenom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

 

Odmah po zaprimanju prijave službenici policije su pristupili poduzimanju mjera i radnji na rasvijetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

 

Tom prilikom je utvrđeno da je jedan od radnika agencije za obezbjeđenje koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od iste neovlašteno uzeo podatke sa bankovne kartice.

 

Zloupotrebu podataka navedene penzionerke, kao i određenog broja drugih klijenata banke, osumnjičeni je izvršio na način da je bez njihovog znanja i saglasnosti putem interneta izradio “lažne” korisničke račune za učešće u internet igrama na sreću, te u više navrata izvršio uplate na račun jedne od sportskih kladionica.

 

Ovim nezakonitim radnjama pričinjena je materijalna šteta u iznosu preko 1.500 KM.

 

Tokom kriminalističke obrade osumnjičeni zaštitar A.N. (32) u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog djela i protiv istog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Koristimo ovu priliku da upozorimo sve korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu ličnih podataka, kako bi spriječili eventualne zloupotrebe i nastanak materijalne štete.

 

(Klix)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *