Sin bivšeg obavještajca iz Banjaluke prao novac zarađen od droge

Hronika

Armin Vidović (32), koji je uhapšen u policijskoj akciji “Klub 2”, novac zarađen od prodaje droge, prao je preko dvije firme u kojima je bio suvlasnik, otkriva Srpskainfo.

 

Vidović je od ranije poznat policiji i već je hapšen zbog droge, a zanimljivo je da je sin bivšeg obavještajca i predratnog pripadnika Državne bezbjednosti.

 

Portaprol PU Banjaluka Marija Markanović rekla je, navodeći inicijale, da je Vidović uhapšen u policijskoj akciji “Klub 2” koja je provedena sa ciljem pronalaska dokaza i rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti zlupotrebe opojnih droga i privrede i platnog prometa.

 

– Akciju su u četvrtak ujutru proveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske – pojasnila je Markanovićeva.

 

U sklopu ove akcija policija je juče pretresla četiri lokacija i tom prilikom pronašla određene dokaze, koji će im sigurno pomoći u daljoj istrazi protiv Vidovića.

 

Prema našim saznanjima, Vidović je suvlasnik u firmama “Barcom” i “Heating green energy” i upravo su one bile ključne u njegovom nelegalnim poslovima.

 

Firma “Heating green energy” se bavi uvođenjem i održavanjem grijanja u nekoliko većih zgrada u Banjaluci.

 

Dok se firma “Barcom” bavi proizvodnjom i snadbjevanjem parom i klimatizacijom, kao i trgovinom dijelova i pribora za motorna vozila.

 

Podsjetimo, Vidović je uhapšen 2011. godine u policijskoj akciji “Kula” upravo zbog sumnje da se bavio uzgojom i prodajom marihaune.

 

– Inspektori sumnjaju da je preko pomenutih firmi, Vidović prao novac zarađen od prodaje droge i tako ga ubacivao u legalne tokove. Na taj način, je sakrivao pravo porijeklo novca i prikazivao ga kao da je legalno zarađen – pojasnio je izvor Srpskainfo.

 

On je istakao i da se sumnja da je riječ o novcu koji je zaradio još 2011. godine ovim nelegalnim poslovima, ali i prodajom droge zadnjih godina.

 

Pomenuta akcija “Kula” je pokrenuta početkom 2011. godine i tada je u banjalučkom naselju Rekavice pronađena jedna od savremenijih laboratorija za uzgoj skanka.

 

Tokom istrage utvđreno je da je laboratoriju napravio upravo Vidović.

 

Operativnim radom policija je došlo do saznanja da Vidović uzgaja marihuanu i tada su uslijedeli pretresi na nekoliko lokacija. U podrumu iznajmljene kuće pronađena je laboratorija. Zatim je u Vidovićevom kafiću “Fog”, nađeno upustvo za uzgoj marihuane i skica za električno napajanje laboratorije. Takođe je utvrđeno i da je kuću iznajmio Vidović.

 

Prema tadašnjim informacijama u ovu laboratoriju je bilo uloženo između 30 i 50 hiljada maraka. Cijeli podrum je bio zatamnjem i opremljen sa više UV lampi, koje stimulišu sunčevu svjetlost.

 

Osim toga, podrum je bio izolovan stiroporom i foliijom i opremljen klima uređajima, radijatorima, grijalicima i ventilarima koji su održavali temperaturu.

 

Zbog ove laboratorije, on je osuđen na samo dvije godine zatvora.

 

Bez komentara

 

Armin Vidović je zajedno sa Ljubišom Sandićem vlasnik “Heating green energy”. Juče smo pozvali Sandića za komentar da je preko njihove firme Vidović prao novac zarađen od droge, ali je Ljubiša rekao da ne želi da komentariše ove navode.

 

Ispred kancelarije ovog preduzeća, a koja se nalazi u banjalučkom naselju Starčevica, juče smo samo zatekli policijsko vozilo i nekoliko policajaca.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *