Predao se osumnjičeni za šverc pet kilograma marihuane

Hronika

Dean Bendra (24) iz Jajca, osumnjičen za učešće u švercu droge u akciji “Pliva”, koji je bio u bjekstvu, predao se policiji, a Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u danas je nakon ispitivanja za njega zatražilo pritvor.

 

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Bendri je predložen pritvor zbog sumnje da je na području Šipova sa drugim licima dogovarao prodaju s kupcima te prodao oko pet kilograma marihuane.

 

Kako se navodi u saopštenju, Bendra je to činio od 5. do 7. septembra zajedno sa osumnjičenima Robertom Barišićem, Nihadom Omanovićem i Emirom Kordom.

 

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, a do zaključenja vikend broja “Nezavisnih” sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci nije bio donio odluku o prijedlogu pritvora.

 

U akciji “Pliva” ranije su uhapšeni i pritvoreni Robert Barišić, Emir Korda i Nihad Omanović, koji su pali s oko pet i po kilograma skanka.

 

Oni su pritvoreni zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke i dokaze i bojazni od remećenja javnog reda.

 

Grupa je otkrivena 7. septembra u akciji “Pliva” u mjestu Čifluk kod Šipova.

 

Droga je pronađena u sitroenu kojim su se osumnjičeni vozili. Nezvanično, policija ih je pratila duže vrijeme i s njima su prikriveni istražioci dogovorili primopredaju narkotika.

 

Kada su osumnjičeni dovezli drogu na dogovoreno mjesto, reagovala je policija i uhapsila ih.

 

Tom prilikom s njima je bio Bendra, koji je tada uspio da pobjegne.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *