Pucao u vanbračnu suprugu i njenu prijateljicu

Hronika

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli predložio je određivanje pritvora za 62-godišnjeg Mithata Husanovića zbog sumnje da je pokušao ubiti vanbračnu supruge i njene prijateljice te zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

 

Kako je naveo portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra 2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica, otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka.

 

Pogodio je bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede.

 

– Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći Viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati, što je kod istog izazvalo strah za život – precizirao je Arnautović.

 

Odmah nakon toga pripadnici Policijske stanice Banovići su Husanovića uhapsili, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u Policijskoj upravi Živinice te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva TK.

 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora uputio je Kantonalnom sudu u Tuzli.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *